Ken je kedgeree? Wij zijn er dol op en we hebben hier een makkelijke variant voor je.

Hier is het geen ontbijt

Kedgeree is een Indiaas gerecht met rijst en peulvruchten. Daar in India is het een ontbijtgerecht. Britse kolonisten namen het recept mee naar huis en veranderden het tot een Victoriaans ontbijt met vis. Die vis in het gerecht is meestal gerookte makreel. We hebben hier een heel eenvoudige, maar smakelijke variant die je ook makkelijk kunt maken met beperkte keukenspulletjes.

Camping kedgeree voor 2-3 personen

plm. 275 gram gerookte makreelfilet peper
1 sjalot
1 citroen
200 gram gele rijst
4 bolletjes stemgember
3 eetlepels gembersiroop uit de pot
2-3 eieren
3 eetlepels (wok)olie
(gedroogde) peterselie of koriander

* Snij de sjalot fijn.
* Snij de gemberbolletjes in kleine stukjes
* Haal de huid van de makreelfilet en snij de vis in niet te kleine stukjes.
* Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
* Kook de eieren hard.
* Verwarm de (wok)olie in een (hapjes)pan en fruit de sjalot zachtjes aan.
* Doe de gemberstukjes erbij en verwarm een minuutje mee.
* Doe de makreelstukjes erbij en warm twee minuten mee.
* Doe de gembersiroop erbij en roer door.
* Knijp het sap van een halve citroen erboven uit en roer door.
* Doe de rijst erbij en roer weer door.
* Pel de eieren en snij in ze in vieren.
* Snij de andere helft van de citroen in partjes.
* Doe de kedgeree in kommetjes, leg de eipartjes erop en bestrooi met peterselie of koriander.
* Dien op met de citroenpartjes.